David Blaine: Real or Magic - Zsenialis tévés bűvész show

David Blaine visszatért! Olyan bűvészet témájú tévéműsort csinált, hajjaj, öröm volt nézni. Volt kártyatrükk Will Smith házában, lelopta George Bush karóráját, kerozint ivott és átszúrta a tenyerét egy jégvágóval. Többször is. Erős kontent, ráadásul szépen felépítve. 

A teljes műsor videón a hajtás után!

Ugyan kicsit elfogult vagyok, hiszen a szakma iránt ő keltette fel az érdeklődésemet, azért be kell vallani, David a legutóbbi pár műsorát könnyedén átlépte a mostani, Real or Magic című produkciójával.

Ahogy már megszokhattuk, hírességeket és az utca emberét bűvöli el, de most elmaradt a "Nagy Élő Mutatvány". Volt helyette rengeteg gyönyörű, beépített nézők és kameratrükkök nélkül is bemutatható - Dynamo, ugye figyelsz? - kártyatrükk, bűvésztrükkök pénzzel és pár hétköznapi tárggyal.

Ez volt a műsor 'Magic' része, de mit takar a címben a 'Real'? Nos, a nézőért és a nézettségért mindent: David olyan dolgokat vállalt be, amiket épeszű ember biztos nem tenne. Ha nem bírja a gyomrunk, hogy valaki egy jó tíz centi hosszúságú jégvágóval szúrja át a tenyerét, ne forduljunk el, csak nézzük a bűvész arcát. Tuti tipp. De itt megint előjön az, hogy mennyire értik a pszihológiáját a dolognak, hiába gyomorforgató, hiába sokkoló - igazából éppen ezért - mégis oda akarunk nézni. Oda is fogunk, gondoskodnak róla ;)

A bűvészet képét alapjaiban átformáló 1997-es Street Magic után David Blaine leiskolázta a lábnyomából kinőtt tévés sztárbűvészeket és megmutatta, hogy igazi bűvésztrükkökkel is lehet jó tévéműsort csinálni.

Nem kell az 'is'.

Igazi bűvésztrükkökkel lehet jó tévéműsort csinálni.

Egy rövid galéria kedvcsinálónak, aztán a poszt alján a teljes adás

David Blaine bűvészkedik

David Blaine átszúrja a kezét egy jégvágóval

David Blaine Real or Magic röntgenkép a jégvágóról és a kezéről

David Blaine utcai bűvész bűvésztrükköt mutat

David Blaine Harrison Ford házában bűvészkedik - Kártya a narancsban

David Blaine az utcán bűvészkedik - Tüzes bűvésztrükk