Ali Tekintamgac: Póker csaló

Ha valaki azt hitte, a profi pókertornákon nem lehet csalni, most figyeljen: A WPT-bajnok (!) Ali Tekintamgac több, mint 100 millió forintot (!) csalt össze élőversenyeken, sőt mivel cash-gameket is játszott, az összeg még ennél is sokkal magasabb lehet. 

Tekintamgac-ot még szeptember végén tartóztatta le az augsburgi rendőrség; gyanújuk szerint egy nemzetközi, pókeres csalásokra specializálódott bűnszervezet tagja volt. 

Közel három éve, 2010 végén már lebukott a török származású német játékos. Akkor a PPT cannesi döntőjében csalt, segítői a tornáról tudósítók közül jeleztek neki ellenfelei lapjairól. Ezt a kezdetleges - és mint kiderült könnyen lebuktatható - módszert cserélte infravörös tartományban látható festékre és az ebben a tartományban is érzékelő kontaktlencsékre. 

Infravörös festékkel jelölt kártyák póker csaláshoz

Ezzel a technikával mások is próbálkoznak, manapság úgy tűnik, elég népszerű, főleg kisebb versenyeken, cash-game asztalokon és zártkörű pókerklubokban. Egy korábbi esetről itt írtam

Taekintamgac-nak több társa is lehet, ők mind egy baráti társasághoz tartoznak. Egyik társa Kadir Karabulut után is nyomoznak, ő azonban márciusban felszívódott. A rendőrség gyanúja szerint Törökországba szökött, méghozzá elég sietősen; Audi A4-esét is hátrahagyta, ebben bukkantak rá a hi-tech csalás eszközeire. Karabulut eddig több, mint 31 millió forintot nyert, ha nem számoljuk a cash-gameket. 

Infravörös tartományban látó kontaktlencsék póker csaláshoz

Baráti körükbe tartozik a szerb Perica Bukara, a macedón Dejan Dimov és a nürnbergi Card Club tulajdonosa, Deniz Yavuz is, róluk szintén sejthető, hogy részt vettek a csalássorozatban. 

Csak idő kérdése, mikor jutnak mind Stefano Ampollini sorsára